Der er en duft som kun Vor herre kan lave den, når vi stikker næsen ind i drivhuset.
Og jeg nøjes med næsen - i hvert fald midt på dagen - der er simpelthen for varmt. Det er fersknerne der dufter, fordi de er ved at modnes.Og høsten bliver god i år. Der er mange af en pæn størrelse og de er fine saftige. Som med al anden frugt, som vi selv fremavler, er der mere end vi kan nå at spise.Jeg har, for år tilbage, lavet marmelade med ferskner og tynde skiver af citron. Den smager skønt, men i år nøjes jeg med at lave Fersken-Blåbær-kage til fryseren, så vi har til hele vinteren. Den har jeg lavet med succes de sidste par år og blåbærene er også modne nu.
Fersken-Blåbærkage til en stor bradepande på ca. 40 x 40 cm.
Rør 500 gr. smør eller margerine med 650 gr. sukker og 6 tsk. vanillesukker.Rør 9 store æg i - eet ad gangen.
Rør 2 dl. havregryn i.
Rør 1,5 dl. mælk i.
Bland et par håndfulde blåbær og ca. 1 kg udstenede ferskner i tern i.
Bland 4½ tsk. bagepulver med 10 dl. hvedemel og vend det i.
Hæld det i en smurt form og bag ca. 30 minutter ved 190 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar