tirsdag den 22. december 2015

4.søndag i advent

Så nåede vi 4.søndag i advent. Og utroligt nok, var alle hjemme, så vi kunne samles til lidt eftermiddags-julehygge med gløgg og hjemmelavede julegodter. I år har vi bagt mange forskelige småkager, men har ikke lavet så meget konfekt.
Jødekager, brunkager, finskbrød og chocoladespiraler.
Pebernødderne og klejnerne er spist.
Fyldte chocolader med rom-karamelfyld. (Toms skildpadder)
Fyldt chocolade med rom-karamelcreme
1 dåse kondenseret mælk
ca. 600 gr. mørk chocolade (mængden er afhængig af størrelsen på formene. Jo, mindre forme. Jo, mere chocolade)
romessens
chocoladeforme
Kog den uåbnede dåse med kondenseret mælk under vand(meget vigtigt) i ca. 3 timer. Stil den til afkøling. Smelt chocoladen over vandbad. Fyld smeltet chocolade i formene. Hæld det overflødige chocolade fra og stil formene på køl. Rør den afkølede karamelmasse med romessens og fyld den på en sprøjtepose. Sprøjt karamelmasse i de afkølede chocoladeforme og stil dem på køl. Luk bunden med chocolade og stil dem på køl igen. Pak dem i æsker og gem dem på et sikkert, ikke for varmt sted.
Kokosruller.
Kokosruller
1 dåse kondenseret mælk
1-1½ pose kokosmel
4-500 gr. lys eller mørk chocolade

Rør kondenseret mælk med kokosmel. Der skal så meget kokosmel i, at det kan formes til ruller. Det er meget klistret, men lidt koldt vand på hænderne kan hjælpe. Stil rullerne til afkøling til næste dag, så har de dannet skorpe og er nemmere at håndtere. Smelt chocoladen over vandbad og dyp rullerne her i. Rul kokosrullerne i kokosmel og stil dem til afkøling inden de pakkes i æsker og gemmes væk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar