tirsdag den 2. august 2016

Tomathøst

Tomathøsten er i fuld gang. Med 10 forskellige planter plus det løse bliver det til rigtig mange tomater. De første 5 poser er da også røget i fryseren. Sammen med hønsefonden, fra de slagtede høns, vil de blive til den lækreste tomatsuppe til vinter.
Dagens høst små cocktailtomater og kæmpe bøftomater 
Gul tomatsalsa
God som tilbehør til grillretter

 Gul Tomatsalsa

Kom lidt olivenolie i en skål, tilsæt lidt æbleeddike, salt, peber, sukker.
Kom mild chili, f.eks. Hot Banana i små tern og lidt hvidløg i
Skær en gul bøftomat uden "det våde" i små tern og tilsæt den.
Hak lidt citronverbena og tilsæt det sammen med lidt reven citronskal
Lad salsaen trække et par timer i køleskabet.


Denne frokostret hører sommeren til.

Spejlæg med tomatsovs

Kom lidt margerine på en pande (ikke olie)
Tilsæt 3 hakkede tomater pr. person (alm. størrelse f.eks. Gemini)
Smag til med salt, masser af peber og en anelse sukker.
Lad det koge ind til en tyk jævn sovs, gerne med klumper. Hæld sovsen over rugbrød med spejlæg.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar