mandag den 15. februar 2016

Hvis du siger stikkelsbær, så siger jeg Tykke pandekager

Velbekomme



Forleden kom min store (ca. 2 m høje) søn hjem med et glas stikkelsbærmarmelade. Eet glas af mange, han havde lavet på sit arbejde. Og stikkelsbær er lig med tykke pandekager, hvis man er opvokset på Ærø. Så der var ingen vej udenom, der måtte laves tykke pandekager i weekenden.
Pandekagerne er lavet med gær og steges i palmin eller svinefedt.
Pandekagerne smager bedst med en syrlig kompot af f.eks. stikkelsbær, rabarber eller æbler.


Til ca. 50 pandekager skal der bruges:
500 gr hvedemel
6 dl. mælk
5 æg
50 gr gær
1 nip salt
500-700 gr palmin eller svinefedt

Opløs gæren i den lune mælk.
Tilsæt salt og æggeblommer.
Rør melet i.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
Stil dejen til hævning et lunt sted i ½-1 time.
Smelt palmin eller svinefedt i en pande med høj kant.
Steg pandekagerne i det varme fedt og læg dem på fedtsugende papir.
Spis dem med kompot.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar