lørdag den 20. december 2014

Advarsel

Hvis du først har smagt på de brændte mandler, kan du ikke stoppe før glasset er tomt.

Igår eftermiddags lavede jeg en gang brændte mandler med lakrids.  Uhm, de var gode. Ja, var gode. Inden vi gik i seng i aftes var glasset tomt. Så jeg bliver nok nødt til at lave en portion mere i dag.
Der er kun lidt lakridspulver tilbage.

Brændte mandler med lakridspulver.

Kom 150 gr. mandler, 150 gr. sukker og 3 spsk. vand i en tykbundet gryde. Varm det op  og rør en gang i mellem. Når vandet er fordampet og sukkeret er tørt og gråt, skal der røres konstant, til sukkeret er smeltet og gyldent.
Hæld mandlerne ud på en bageplade med bagepapir. fordel mandlerne med to gafler og lad dem afkøle. Kom dem i et glas og hæld lakridspulver over.
Lakridspulveret kan selvfølgelig udelades, hvis du vil have traditionelle brændte mandler!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar