onsdag den 10. december 2014

Vi bliver aldrig for "store" til kagedag

Alle os, med skolesøgende børn, kender det kun alt for godt. Det er vores barns tur til at medbringe kage til den ugentlige kagedag. Måske har man ikke lige set det komme, før man står der aftenen i forvejen. Køkkenskabet indeholder måske ikke lige de rigtige ingredienser og logistikken skal også være i orden - hvordan får barnet lige fragtet en bradepandekage med i skole, når han er på cykel?!  Nu har jeg ingen folkeskolebørn mere. Den yngste er startet på Teknisk Gymnasium i sommers, men kagedagen, den er fulgt med. Og det er da dejligt, at de store "børn" stadig kan spise kage.
I dag er det så mit "barns" tur. Han skal med bybussen og en stor bradepandekage er stadig lige upraktisk. Så i dag skal de unge mennesker forkæles med popcorn med chocolade og karamel, mens de forbereder sig til eksamen.

Popcorn med chocolade og karamel til ca. 25 personer.

Varm 2-3 spsk. olie i en stor gryde
Pop 1 dl. usaltede majskorn i olien. Husk at ryste gryden, så popcornene ikke brænder på.
Smelt 200 gr. sukker og 50 gr. lys sirup til en flydende karamel i en anden gryde.
Bland de let knuste popcorn i karamelmassen.
Hæld massen i en form og køl den af.
Smelt 100 gr. mørk chocolade og fordel den hen over massen. Smelt 100 gr lys chocolade og fordel den over massen og den mørke chocolade.
Valg af mørk-lys chocolade kan varieres efter smag.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar