tirsdag den 16. december 2014

Sankta Lucia

Forleden, da jeg ledte efter hjortetaksalt i mit krydderiskab, faldt jeg over en pose safran. Nu er safran ikke det billigste krydderi, man kan falde over, så det måtte da omsættes til noget spiseligt. Og årstiden taget i betragtning, kunne det da kun blive til Luciabrød. Denne opskrift kan anbefales og brødene kan godt spises selvom det ikke er d. 13. december!


Opskrift på luciabrød 16 stk.

Smelt 150 gr smør
tilsæt 3 dl mælk
rør 50 gr gær ud i væsken
tilsæt 1 spsk honning og ½ gram safran
ælt ca. 600 gram hvedemel i
sæt til hævning i ca. 1-1½ time ved stuetemperatur
form 16 esser og sæt dem til efterhævning i ca ½ time
sæt rosiner i og pensl med æggestrygelse
bag brødene ca. 20 minutter ved 200 grader


Ingen kommentarer:

Send en kommentar